Перший "Турнір поетів" КНУ ім. Тараса Шевченка

теґи: Дмитро Стус, КНУ ім. Тараса Шевченка, Турнір поетів, поетичний конкурс

 

28 грудня у книгарні «Є» відбулось оголошення результатів і урочисте нагородження переможців  першого поетичного конкурсу для студентів КНУ ім. Тараса Шевченка «Турнір поетів». Організаторами  конкурсу виступили студентський сайт КНУ «Лови Момент!» і Студентський парламент Інституту філології на чолі з Христиною Морозовою. «Турнір поетів» стартував у листопаді цього року і об’єднав більш ніж 120 поетів університету з 16 факультетів та інститутів. Почесним гостем церемонії був член журі конкурсу Дмитро Васильович Стус – син видатного українського поета Василя Стуса, письменник, лауреат Шевченківської премії.

Процедура оголошення результатів проходила у спеціально підготовленому залі книгарні «Є». Тут на переможців конкурсу вже чекали заздалегідь визначені подарунки.

Організатори звернулися до присутніх у залі фіналістів конкурсу і просто любителів поезії із коротким вступним словом.

Відразу після цього розпочалося оголошення переможців. Вже напередодні оголошення результатів були відомі імена двох переможців у номінації «Глядацьких симпатій»– вони були обрані шляхом голосуванням на студентському сайті КНУ (у голосуванні прийняло участь більш ніж 5000 чоловік).

Віра Моторко була присутня на врученні призів особисто.

ПАННА-ЦЕ-Я, на жаль, не змогла прийти через напружений графік залікової сесії – їй призи і диплом будуть передані їй організаторами особисто.

Нарешті настав час розкрити головну інтригу – імена переможців у трьох основних номінаціях. Перемогу в номінації видавництва Грані-Т «За поетичну майстерність» здобув Ігор Астапенко.

Переможцем в номінації «Вибір сайту Лови Момент!» було названо J.P. Soler.

Абсолютним переможцем поетичного конкурсу «Турнір поетів» стала Загорка Лємпіцка.

Вітаємо всіх з перемогою!

Після цього з привітанням та настановами до фіналістів конкурсу звернувся Дмитро Васильович Стус. Він розповів про те, що будь-який вибір переможців на поетичному конкурсі завжди є дещо умовним – через суб’єктивну природу самої поетичної творчості. Тому журі намагалося зробити вибір, виділяючи перш за все, оригінальність і самостійність поетичного бачення молодих поетів.

Після цього переможці і фіналісти конкурсу читали свої нові вірші – що у них вийшло справді красиво, емоційно і захоплююче.


Маємо надію, що "Турнір поетів" стане регулярним – другий конкурс намічено провести навесні 2011 року.


Фото – Христина Гладка